Povećanje penisa: istina i mitovi

Povećanje penisa pitanje je koje brine mnoge muškarce, čak i one čija im veličina genitalija omogućuje potpuno normalan seksualni život. Na Internetu su informacije o ovoj temi proturječne i često nisu potkrijepljene činjenicama.

Veličina muškog penisa je važna

Medicina utemeljena na dokazima

Izvršen je niz medicinskih studija o sposobnosti i uvjetima za povećanje muškog spolnog organa.

Mišljenje stručnjaka

Protokoli su zabilježili porast penisa za 0, 5-3 cm bez operacije kod kuće tijekom razdoblja od 3-6 mjeseci.

Čitatelji ovog materijala imaju jedinstvenu priliku proučiti temu tek toliko da naprave pravi izbor od prvog koraka ka poboljšanju estetike svog tijela. Članak se također dotiče onih metoda koje se nude u oglašavanju kao djelotvorne, ali njihova učinkovitost nije klinički dokazana.

Prosječna veličina penisa

U mnogim je zemljama prosječna veličina različita i prema različitim izvorima iznosi oko 13 cm. Uzrok zabrinutosti je veličina penisa manja od 7, 5-10 cm. To može biti znak mikropenije ili neke druge bolesti.

Vrijedno je kontaktirati liječnika kako bi utvrdio uzroke nerazvijenosti i dobio preporuke za liječenje. No, bez obzira na svoje prirodne karakteristike, muškarci žele postati bolji, što je postalo poticaj za ogromnu proizvodnju "proizvoda" za muški spol.

Mjerenje duljine penisa

Kako izmjeriti duljinu penisa

Muški spolni organ mjeri se u uspravnom obliku s ravnalom na vrhu - od stidne kosti do kraja glave.

Duljina penisa razlikuje se od stupnja erekcije, pa se stoga u medicinskim istraživanjima duljina mjeri u mlitavom ispruženom stanju.

Prema studijama, 85% žena je zadovoljno veličinom penisa svog partnera, ali samo 55% muškaraca zadovoljno je svojim penisom.


Kako povećati penis kod kuće

One koji su unatoč tome odlučili promijeniti važan dio tijela zanima kako mogu povećati penis kod kuće, bez operacije. Često neutemeljene informacije sa sumnjivih web lokacija obmanjuju.

Različiti pristupi - od tableta, vakuumskih pumpi, ekstendera, operacija do alternativnih metoda povećavanja - obećavaju rezultate. Pogledajmo kako možete povećati penis, a što neće dati učinak.

Tablete, kreme, gelovi

Tablete i kreme za povećanje penisa obećavaju trenutne pozitivne promjene. Ali oni nisu usmjereni na povećanje penisa, već na povećanje erekcije.

Pretpostavlja se da će ta sredstva uzrokovati povećanu razinu erekcije, a penis će vizualno izgledati veći. Ali ovo je privremena pojava, a nakon djelovanja lijeka, dimenzije organa postaju iste.

Ove prirodne kapsule afrodizijaka mogu vam pomoći poboljšati spolni život, ali ne bi trebale biti preskupe za povećanje penisa.

Nema znanstvenih dokaza o tabletama, kremama, gelovima.

Pros: Minusi:
 • Može se koristiti kao uzročnik.
 • Vitamini, mineralni kompleksi, sportski dodaci mogu dugoročno poboljšati potenciju ili eliminirati nedostatak esencijalnih tvari u tijelu.
 • Nezakonitost i neučinkovitost nekih lijekova.
 • Nisu svi proizvođači nadzirali kvalitetu proizvoda, lijekovi i kreme mogu izazvati nuspojave, sami po sebi nisu u stanju izazvati rast penisa.

Tradicionalne metode

Povećanje penisa sodom, medom i drugim narodnim "staromodnim" metodama je neučinkovito, nije zabilježen niti jedan pouzdan rezultat. Sva sredstva takvog plana medicina je ispitala, a ona koja imaju blagotvorna svojstva sada se koriste u ljekovitoj ili fizioterapiji. Ista je soda alkalija u kojoj nema smisla umakati penis i možete dobiti samo opekline.

Vakuumska pumpa

Vakuumske pumpe

Pumpa je žarulja koja stane preko penisa. Vakuum se u pumpi stvara vakuumom zraka. Krv se uvlači u penis i on nabubri.

Uređaj se koristi u medicini i kod kuće za stvaranje erekcije, omogućuje vizualno povećanje falusa prije spolnog odnosa tako što ga otekne.

Učinkovitost upotrebe pumpe ne može biti vrlo visoka, jer se može koristiti najviše 20-30 minuta dnevno. Dulje seanse mogu oštetiti tkiva, uzrokovati oticanje, modrice i oslabljenu erekciju.

Studija je pokazala da upotreba pumpi kod muškaraca s penisom od oko 8 cm tijekom 6 mjeseci dovodi do blagog povećanja duljine, u prosjeku, za 3 mm. Ovo povećanje se ne smatra statistički značajnim.

Učinkovitost vakuumske terapije bila je 10%, a zadovoljstvo rezultatima 30%. Ovi rezultati pokazuju da pumpe ne rade na povećanju.

Vodena pumpa

Hidropumpe

Princip je isti kod hidrauličkih pumpi. Razlika je u tome što je penis od vakuuma odvojen slojem tople vode. Isteže tkivo tjerajući veliku količinu krvi u penis.

Topla voda zagrijava tkanine, čini ih elastičnijima i potiče bolje istezanje.

Unatoč činjenici da nema dokaza o učinkovitosti ove metode, neki korisnici u recenzijama bilježe pozitivne rezultate koji se više izražavaju u volumenu nego u duljini.

Pros: Minusi:
 • Pumpe se koriste za stvaranje dobre erekcije prije seksa.
 • Oni mogu vizualno povećati penis, uključujući i opseg.
 • U slučaju hidropumpe možete vježbati dok se tuširate ili kupate.
Nuspojave su moguće, uglavnom zbog prekoračenja dopuštenog vremena primjene (oticanje, oštećenje kože, hematomi, potamnjenje kože penisa).

Produžeci

Proširivač

Ekstender je uređaj koji se pričvršćuje na penis i stvara produljeno istezanje između baze i glavice zbog čega raste.

Proizvođači preporučuju produživače za muškarce od 18 do 60 godina.

Tijekom posljednjih 10 godina, nekoliko posebnih studija potvrdilo je da dugotrajno istezanje uzrokuje povećanje duljine penisa:

 • 2008, studija D. Levinea
 • 2009. studija D. Gontera
 • 2011, studija sela Nikobakhta
 • Studija D. Moncade iz 2019

D. Gontero je 2010. sažeo 11 studija koje su pokazale povećanje duljine penisa s ekstenderom i zaključio da postoji jak slučaj za ekstenzore.

Najveća studija o upotrebi produžitelja dr. Moncade. 93 pacijenta sudjelovala su u eksperimentu koji je trajao 3 mjeseca. Dobiveni podaci: ravnanje na 31, 2 °, produljenje od 0, 5 do 3 centimetra.

Dr. Moncada u svom istraživanju naglašava: „Rezultat ovisi o broju sati korištenja ekstenzera dnevno. Pacijenti koji su nosili produživač više od 4 sata dnevno dobili su gotovo dvostruko veći rezultat od onih koji su uređaj koristili kraće od 4 sata. "

Da bi se postigli uočljivi rezultati, produživač treba nanositi najmanje 4-6 sati dnevno i po mogućnosti najmanje 6 mjeseci zaredom da bi rezultat primio na snagu.

Rezultat traje doživotno, to potvrđuju i medicinska istraživanja i recenzije korisnika.

U studiji dr. Paola Gontera, duljina penisa izmjerena je nakon šestomjesečnog tečaja nošenja ekstendera. Ponovljena mjerenja nakon 12 mjeseci pokazala su iste rezultate. Santimetri koje su sudionici studije stekli noseći produživač ostali su zauvijek.

Učinkovitost upotrebe uređaja ovisi o duljini vremena nošenja - dugotrajna vuča donosi najbolje rezultate.

Sukladno tome, produživač bi trebao biti što udobniji kako bi se mogao nositi 6-8 sati dnevno bez ikakvih problema i bolova.

Istraživači su primijetili da je dugotrajno izvlačenje penisa teško tolerirati, a to je slučaj s većinom komercijalno dostupnih produžetaka. Mnogi su produžitelji neugodni, ograničavaju djelovanje, pomiču se prilikom kretanja i moraju se uklanjati svaka dva sata kako bi se izbjeglo oštećivanje tkiva.

Mišljenje stručnjaka

Međutim, produžitelj korišten u ovoj studiji dobro se podnosio i sudionici su se pridržavali protokola studije. Kao rezultat, samo su tri pacijenta odustala od studije kao rezultat neželjenih događaja.

Većina studija pokazuje poboljšanje erektilne funkcije. Nisu zabilježeni slučajevi smanjene erekcije ili impotencije ekstendera. Posljednjih godina u istraživanju su sudjelovali njemački ekstenderi.

Pros: Minusi:
Dokazane visoke performanse i sigurnost. Moguće neugodnosti nošenja. Postoje kontraindikacije, uglavnom povezane s problemima zgrušavanja krvi i prisutnošću akutnih bolesti genitourinarnog sustava.

Jelqing vježbe (jelq)

Oblog za prste Jelqing

Jelq je ponavljajuća vježba masaže i produženja ruku. Učinkovitost jelqinga nije dokazana.

Na specijaliziranim forumima prijavljuju rast, ali, nažalost, ti se podaci ne mogu provjeriti.

Liječnici ne preporučuju upotrebu jelqinga za povećanje.

Ali ako muškarac ima tjelesni dismorfični poremećaj, nezadovoljstvo duljinom ili oblikom penisa, ovo je dobar način da prouči svoje genitalije i poboljša svoj stav prema njima.

Jelq je oko 40 minuta dnevno. Ne postoji niti jedan dokazani program. Jedan član foruma može napisati da je vježba učinkovita, dok drugi ne čini ništa osim ozljede.

U zajednicama pišu i o poboljšanju erekcije i njenom pogoršanju zbog čestih trauma penisa. Korisnici foruma preporučuju započeti s vježbama početne razine, izvoditi ih bez puno napora i stalno promatrati erekciju i moguće ozljede.

Pros: Minusi:
Za dodatne uređaje gotovo nije potrebno ulaganje - u početnoj fazi potrebno je samo mazivo. Učinkovitost nije dokazana, moguće smanjenje erekcije, traume kože, zatamnjenje, hematomi i edemi, Peyroniejeva bolest.

Kirurška intervencija

Operacija proširenja penisa

Unatoč činjenici da se čini da je operativni zahvat najučinkovitiji način povećanja, zapravo je rezultat nakon što je nizak, zadovoljstvo oko 30%.

S erekcijom, penis počinje gledati prema dolje, jer je ligament urezan, što otežava prodor.

Nakon operacije i dalje morate nositi ekstender.

Kirurška metoda smije se koristiti samo u krajnjem slučaju. Također može biti najopasnije ako operaciju izvede stručnjak bez odgovarajućeg iskustva ili ako ne razumije u potpunosti što utječe na konačni rezultat. Popis komplikacija uključuje gubitak erekcije i osjetljivosti, infekciju i dehiscenciju rubova rane.

Međutim, kirurzi s velikim iskustvom u izvođenju takvih operacija prijavljuju vrlo mali postotak takvih komplikacija. Dr. Juan Monreal u svom članku daje pregled 275 postupaka povećanja penisa, od kojih su se komplikacije dogodile kod 22 osobe, a nakon liječenja to nije utjecalo na rezultat operacije.

Postoji nekoliko vrsta operacija koje su relativno sigurne i zbog toga ih često koriste profesionalci širom svijeta.

Glavna je ligamentotomija, operacija produljenja penisa.

Rezanje ligamenta podupire falus, a njegov se unutarnji dio istiskuje.

Nakon toga penis se fiksira u ovom ispruženom položaju pomoću ekstendera ili nosila. Jedan od plastičnih kirurga u opisu operacije ligamentotomije preporučuje upotrebu nosila ili vješanje tereta (što je manje prikladno).

Nosila povlače penis prema dolje, ne pritiskaju ga na pubis i promiču ispravan položaj penisa - odmah ispod prvobitnog položaja. Takva rehabilitacija može trajati do 3 mjeseca ili više.

U studiji koju je vodio dr. Alessandro Littara, zabilježeno je da je upotreba produžitelja najmanje 3 mjeseca nakon operacije pacijentima dodatno povećala duljinu penisa u prosjeku za 1, 3 cm.

Rezultat izravno iz ligamentotomije je individualan i ovisi o početnoj veličini, odnosno o veličini unutarnjeg dijela penisa, kao i o drugim anatomskim čimbenicima.

Uobičajeni rast je unutar + 1–2, 5 cm ili više ako je penis istodobno zadebljan.

U posljednjih 10 godina tehnologija rada je jako napredovala, pojavili su se novi materijali i metode povećanja penisa. Kirurška intervencija postala je manje opasna, rizici su se smanjili.

Glavni problem je nedostatak stručnjaka koji su savladali suvremene tehnologije i imaju dovoljne kvalifikacije za uspješno izvođenje takvih operacija.

Pros: Minusi:
Brzi rezultati koji se mogu poboljšati nošenjem ekstendera; učinkovito povećanje obima, što je teško postići drugim tehnikama. Rizik od komplikacija kao što su erektilna disfunkcija, nekroza, cista, infekcija, dehiscencija šavova; problem nedostatka visokokvalificiranih stručnjaka.

zaključci

Muškarci koji žele povećati penis uglavnom su normalne veličine, ali nisu psihološki zadovoljni njime. Stoga stručnjaci prije svega preporučuju traženje psihološke pomoći.

Ako se ipak čini da je povećanje penisa nužno, bolje je odlučiti se za produživač kao najsigurniju i najprovjereniju metodu povećanja penisa.

Operacija je opravdana samo u ekstremnim slučajevima ili uz medicinske indikacije.